MC, mountainbike, cykel

Sammanfattning

Ur ett ekologiskt perspektiv är cykeln det mest framstående transportmedlet. Med en vanlig trampcykel den tar vi oss längst sträcka med minsta möjliga muskelenergi. Cykeln har haft en enorm utveckling – och de mountainbikes vi ser idag är långt från det tidiga ursprunget.  Motorcykeln har från den tidiga lättviktaren utvecklats till monumentala vägkryssare eller racermaskiner med otroliga toppfarter.

På Tivedsportens Eco Camp finns särskilda arrangemang för Cykel, Moutainbike och Motorcykel med möjlighet till enklare service och reparation samt möjlighet att förvara fordonet i låst utrymme.

Du kan tälta eller hyra en husvagn!
Kontaktperson:
Tommy Ring 070 7831002, tivedsporten@gmail.com

Cykel

Sverigeleden som går från Norr till Söder genom hela landet passerar och grenar sig just i Håkantorp;
Tivedstorpens Eco Camp. Norrut kan Du cykla mot Laxå, Karlskoga och vidare upp genom landet till Norrbotten.
Österut kommer du till Askersund, Örebro och östkustenoch vår huvudstad; Stockholm.
Söderut går färden genom Tived, Falköping, ner mot sydligaste Sverige
I Väster leder Sverigleden till Mariestad, Vänersborg och upp mot Norska gränsen.

Sverigeleden är naturligtvis en intressant sträckning även när man har moutainbike eller motorcykel!!!

Det pågår ett samverkansprojekt mellan kommunerna kring Vättern om en framtida bilfri cykelled runt sjön.
www.tiopepe.se/cykel/svled/index.php

Moutainbike

För de mycket dyrbara cyklarna finns låsbart utrymme som tagits fram i samverkan med mountainbikeentusiaster. I ett enkelt hygienutrymme finns möjlighet att duscha och tvätta samt torka kläder.

Bergslagskommunerna samverkar med Askersunds kommun om ett nätverk av mountainbaikleder i skogsområdena Bergslagen och Tiveden - Tivedsporten Eco Camp samlar och vidarebefodrar erfareneter av mountainbaikcykling i Tiveden som kommer in från turister som gästar campen.

Det finns markerad cykelledsrunda som inkluderar Örebro med Tiveden, Tivedsrundan.

Motorcykel

Vägen genom Håkantorp ner mot Tived är en mycket populär MC-led. När vi köpte kvarnstugan i Håkantorp, var vår avsikt att skapa en aktivitetsplats för det lätta friluftslivet i Tiveden - och MC-åkarna är en stor grupp av besökarna till de olika sevärdheterna i Tivedens urskog. Vi har gjort ställplatser för motorcyklar intill vilka du kan placera Ditt tält.

Det finns också ett enkelt verkstads&seviceutrymme om du behöver en plats under tak att meka på. Out-door-food betyder att du kan köpa ingredienser klara att laga över öppen eld eller på enkel köksandläggning. Vissa dagar serverar vi också mat på gatuköksnivå. Det finns torkutrymmen för t.ex. skinnställ.